Saturday D. 07 December, 2019

Grønkålschips – verdens sundeste chips?

 

Der findes mange opskrifter på grønkålschips, som vel med rette aspirerer til titlen “Verdens sundeste chips” – som det ikke gør spor at blive afhængig af. Og har du ikke smagt dem endnu, tror jeg, du bliver overrasket. De bliver helt sprøde, så de nærmest pulveriserer i munden og de smager virkelig godt!

Jeg har eksperimenteret en del for at finde den rette mængde olie, den rette temperatur og tid i ovnen. Og jeg er landet på 100 grader i varmluftsovn, for at bevare så meget som muligt af den grønne farve.

Du kan også finde diverse opskrifter på nettet – og købe færdige chips – hvor grønkålen er “smurt” ind i en blanding af nødder og smagsgivere. Jeg kan bedst lide dem helt plain, evt. med lidt krydderier (tørrede dildspidser, paprika og røget paprika er mine favoritter – brugt hver for sig).

 

Du skal bruge:

Frisk grønkål

Ekstra jomfruolivenolie

Salt

Evt. krydderier

 

Sådan gør du:

Skyl grønkålen og slyng vandet af, gerne i en salatslynge. Riv de tykke midterribber af og riv de største af bladene i to. Tryk overskydende vand af i et rent viskestykke. Fordel kålen på en bageplade i ét lag, det er vigtigt de ikke ligger ovenpå hinanden. Fordel 1 spsk olie ved at nulre det rundt i bladene, så alle får lidt olie på. Bag ved 100 grader varmluft i ca. 35 minutter.  Laver du to plader på samme tid, skal de have lidt længere. Der kommer en ret kålet lugt i køkkenet, når de er i ovnen, men bare rolig – sådan smager de ikke !

Kunsten er at ramme lige det øjeblik hvor grønkålschipsene er blevet sprøde og samtidig stadig er grønne. Hvis de bliver for brune bliver bitterheden nemt for dominerende. Når de er ude af ovnen drysser du lidt salt over.

Med ekstra smag:

Dild: gnid 1 spsk tørrede dildspidser i kålen sammen med olien.

Paprika: gnid 1 tsk paprikapulver eller røget paprika i kålen sammen med olien.

Får du ikke spist dem alle i en ruf, opbevare grønkålschips bedst i et tæt glas. Skulle de blive lidt bløde, kan du give dem 5 minutter i ovnen, så genvinder de sprødheden.

 

Opskriften er fra prisvinderbogen Grønne proteiner - sundhed & nydelse

Hjælp os til at blive bedre

Blev du rørt. mere bevidst eller inspireret af denne artikel?

Lignende opskrifter

Sunday D. 30 December, 2018

Ristede sojamandler

Sukkerfri | Vegetar og veganer | Mælke- og glutenfri

Ristede sojamandler er ganske enkelt et hit! Jeg har lavet dem i over 30 år, og de er stadig lige lækre. Brug dem som snacks, på morgengrød og de er virkelig skønne at bruge i forskellige salater.

Følg os på Facebook

… Og vær blandt de første til at få besked om nyheder, nye artikler, opskrifter og meget mere.