Sunday D. 30 December, 2018

Ristede sojamandler

 

Ristede sojamandler er ganske enkelt et hit ! Jeg har lavet dem i over 30 år, og de er stadig lige lækre. Brug dem som snacks, på morgengrød og de er virkelig skønne at bruge i forskellige salater. Når mandler, nødder og kerner ristes fremhæves smagen. Når de dryppes med traditionel fremstillet økologisk soja (shoyu eller tamari) får de både salt og umamismag, derfor er de uimodståelige.

Lav gerne en større portion og opbevar dem i et tætsluttende glas. Og metoden er fantastisk også til græskar- og solsikkekerner og andre nødder, især rå jordnødder, cashew- og paranødder.

Mandler, nødder eller kerner spiser jeg hver dag. De er små kompakte pakker af fibre, sunde fedtstoffer, protein, vitaminer og mineraler. Ofte udgør de et lille mellemmåltid sammen med grønt eller frugt til. De er også ideelle på morgenmaden, som snacks, i salater osv. og selvfølgelig blendede i dressinger, smoothies oma.

 

Til sojamandler skal du bruge:

Mandler

Shoyu eller tamari

 

Sådan gør du:

Rist mandlerne på en tør støbejernspande eller i ovnen. Hold mandlerne i konstant bevægelse, hvis du bruger panden. Mandlerne skal blot ristes let, så de får en kraftigere smag. De skal blive let gyldne indeni og ikke sorte udenpå!

Når mandlerne er klar, kommer du dem i en skål, sprinkler lidt shoyu eller tamari på dem, og vender dem hurtigt rundt med en ske, så mandlerne kan suge det hele. Kunsten er netop at hælde tilpas shoyu/tamari på, så mandlerne opsuger nok, uden at der bagefter ligger en lille sø på bunden af skålen! Bred mandlerne ud på et skærebræt bambusmåtte, så de køler hurtigt af. Fordelen ved at tage de varme mandler over i en skål inden de dryppes med shoyu/tamari er, at du undgår at brænde shoyuen/tamarien på, det smager ikke godt – og sker meget nemt på en varm pande.

 

Opskriften er fra prisvinderbogen Grønne proteiner - sundhed & nydelse

Hjælp os til at blive bedre

Blev du rørt. mere bevidst eller inspireret af denne artikel?

Lignende opskrifter

Saturday D. 07 December, 2019

Grønkålschips – verdens sundeste chips?

Antiinflammatorisk | Sukkerfri | Vegetar og veganer | Mælke- og glutenfri

Der findes mange opskrifter på grønkålschips, som vel med rette aspirerer til titlen “Verdens sundeste chips” – som det ikke gør spor at blive afhængig af. Og har du ikke smagt dem endnu, tror jeg, du bliver overrasket.

Følg os på Facebook

… Og vær blandt de første til at få besked om nyheder, nye artikler, opskrifter og meget mere.