Anette Paulin

Forfatter, uddannelsesleder og stifter af NHT-uddannelsen

Professional baggrund:

Jeg kom i lære hos naturlægen Otto Ballin i 1980'erne og har beskæftiget mig med naturlige veje til sundhed lige siden. Sammen med studiet af kost, vitaminer og mineraler blev jeg også cand.mag. med hovedvægt på samfundsvidenskab, og det var nok denne kombination, der gjorde mig mere og mere optaget af selve forskningen i de naturlige midler. Jeg fandt ud af, at der er en guldgrube af viden, som bliver offentliggjort i anerkendte, videnskabelige tidsskrifter, men som aldrig kommer ud til nogen – hverken læger eller patienter eller sundhedsmyndigheder – fordi der er tale om naturlige stoffer, som ikke kan patenteres. At den gavnlige virkning af disse naturlige midler ikke kan bekræftes med videnskabelig forskning er ganske enkelt forkert.

Som medlem af Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin arbejder jeg med kropskendte stoffer, og forskning er i dag blevet mit kerneområde. Det gælder forskningen i naturlige hormoner, magen til kroppens egne, og forskningen i naturlige stoffer i det hele taget. Sygdomsbehandling er nu om dage overladt til et frit marked, hvor patenter spiller en hovedrolle. Det betyder, at der ikke er penge til at formidle forskningen i naturlige midler. Men det er vigtigt, at denne forskning kommer ud til dem, der har brug for den.

Sammen med min mand, Jens-Ole Paulin, har jeg skrevet bogen "Naturlig hormonterapi - opgør med østrogenmyten,” som har henvisninger til over 400 forskningsresultater, der viser, hvad kvinder i virkeligheden mangler, og som gennemhuller de mange myter, der findes om hormoner – myter, som du desværre alt for ofte møder hos din læge. Vi har også grundlagt Center for Naturlig Hormonterapi, som er dedikeret til at formidle forskningen i naturlige stoffer med vejledning og kurser samt en uddannelse for alle behandlere, som ønsker at basere deres virke på et videnskabeligt grundlag.

Læs mere om Anette Paulin og Center for naturlig hormonterapi her.