tirsdag D. 07 januar, 2020

Tre enkle veje til mere personlig trivsel

Styrkerne venlighed, tilgivelse og ærlighed er eksempler på styrker, vi gerne retter mod vores kære. Men prøv engang at overveje, om du nu også husker dig selv.

 

Nogle gange glemmer vi, at det gode vi gør og er for andre også skal komme os selv til gode.

VIA Institute, som jeg bl.a. henviser til, når det gælder om at teste styrker, anbefaler, at vi tager fat om de styrker, vi typisk retter mod andre (vores børn, partner osv.), og finder måder hvorpå vi kan begynde at rette de selv samme styrker mod os selv. Når vi lader os selv få gavn af disse styrker, kan vores øgede energi og trivsel spredes som ringe i vandet. På den måde kommer det både os selv og vores kære til gavn. For selvfølgelig kan vi være meget mere for vores familie, når vi selv er ovenpå.

Jeg har samlet et par tips til, hvordan du kan gribe det an.

Forskning har vist, at de 24 kendte karakterstyrker kan fordeles på et kontinuum mellem interpersonelle og intrapersonelle styrker. Det vil sige, at nogle af styrkerne oftest praktiseres i forhold til andre, mens andre snarere udøves ”indeni” os selv.

Styrkerne venlighed, tilgivelse og ærlighed er eksempler på styrker, vi gerne retter mod vores kære. Men prøv engang at overveje, om du nu også husker dig selv.


Venlighed
Drager du omsorg overfor dig selv? Hygger du om dig selv og forbereder aktiviteter, der ikke har anden funktion end, at du holder af dem?


Tilgivelse
Tilgiver du dig selv for dine fejltrin? Ved du, hvordan du skal slutte fred med det, der nager? Der findes enorme ressourcer gemt i at slutte fred med sig selv.


Ærlighed
Når vi erkender, hvordan vi egentlig har det. Mærker, hvad vi dybest set længes efter. Ærligt indrømmer, hvad vi skal stramme op på, have styr på, måske undskylde…. så giver det os også mere overskud. Mere ro.

Det er ikke altid let. Men det er gaver du villigt forærer dine kære. Fortjener du ikke selv samme behandling?

Hjælp os til at blive bedre

Blev du rørt. mere bevidst eller inspireret af denne artikel?

Følg os på Facebook

… Og vær blandt de første til at få besked om nyheder, nye artikler, opskrifter og meget mere.